Game of Thrones: ultimul episod


Frenezia filmului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) a cuprins toata populatia globului care avea un televizor sau un monitor. Timp de 8 sezoane, tot ce conta era ziua in care aparea un nou episod.

Trecand peste toate emotiile adunate de-a lungul intregului serial, ultimul episod a fost, la prima vedere, cel mai slab, terminandu-se in cel mai prost mod. Au aparut petitii pentru refacerea ultimei parti, dar evident ca nu se va reface nimic. Poate doar reinnoirea abonamentului la HBO.

Ajung direct la concluzie si cred ca mesajul filmului este puternic ancorat in realitatea zilelor noastre. Iata si de ce:

  1. Titlul: Game of Thrones sau Jocuri pentru Putere. Toata lumea vrea sa aiba Puterea si toti sunt ancorati intr-o lupta constanta, continua, fara sfarsit, fara scrupule, fiecare cu propriile mijloace (unii au armate, altii au dragoni, altii prin viclenii). Toti vor sa acceada la un titlu, sa detina un domeniu, sa conduca, sa ajunga mai sus. Uitati-va in jur. Nicio diferenta.
  2. Deznodamantul: un personaj fara acte de eroism ajunge la Putere, ales fiind de o grupare restransa de baroni locali din Westeros care va decide pentru popor. Este definitia Democratiei asa cum o traim astazi. Eroii si salvatorii sunt blamati si/sau inlaturati. Analfabetii functionali sunt pusi la visterie. Lingaii ajung cu functie in Consiliu. Politia, (pardon, Cavalerii) se asigura ca toata lumea are parola. Se incepe cladirea societatii democratice si prima oara se propune construirea de bordeluri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s