WebMade a lansat eZcommerce si programul “Ia Startul Online”


ezcommerce

E-commerce si now eaZy! Ideea ne-a venit anul trecut, dupa ce unii dintre clientii nostri isi doreau sa  isi deschida un magazin online dar nu stiau unde sa apeleze pentru platforma, ce curier sa aleaga si de ce, unde sa hosteze magazinul si de ce, unde sa apeleze pentru consultanta, apoi ar fi dorit sa nu investeasca in platforma pentru inceput si sa aiba posibilitatea sa testeze mai intai piata. Asa au aparut platforma eZcommerce si programul “Ia Startul Online“.

As putea spune cred fara sa gresesc ca aceasta initiativa este unica la nivel national, cel putin eu nu am intalnit/auzit de ceva asemenator pana acum.

Probabil suna putin atipic din punct de vedere business ceea ce am decis sa facem prin acest program si o sa imi spuneti ca ceea ce se face aici nu e business. Eu o sa va dau dreptate doar daca avem in fata tabloul unui business clasic. Si aceasta deoarece modelul de business pe care WebMade il adopta este unul de tip open-source. Evident ca open-source nu inseamna gratis si nici nu este 100% gratis.

Imi amintesc ca am inceput sa lucram la platforma si la program de prin vara anului trecut, cu target de lansare la sfarsitul lui octombrie 2009. Evident ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, pe parcurs au mai aparut si alte proiecte care ne-au intarziat lansarea. Multumesc pe aceasta cale echipei care a sustinut acest proiect si care mi-a fost alaturi de fiecare data cand am avut nevoie.

Despre platforma eZcommerce pot spune este una scalabila, bazata pe osCommerce si dezvoltata, imbunatatita si adaptata intern de WebMade. Ruleaza pe baze de date MySql si suporta in mod rezonabil fara probleme cam 10.000 de produse (a nu se intelege ca este limitata). Nu intru in detalii tehnice. eZcommerce este oferita comerciantilor atat in regim SaaS, ceea ce inseamna ca este hostata de WebMade si se poate inchiria, cat si in regim liber, ceea ce inseamna ca se poate si achizitiona.

Am ales aceasta tehnologie deoarece are cateva avantaje tehnice, dar si pe partea de gazduire.

Ne-am gandit ca doua versiuni ar fi suficiente pentru un magazin online de start-up, una Start si alta Premium. Pachetul Start il oferim fara nici un cost fix lunar si ofera toate facilitatile necesare lansarii unui magazin online fara probleme, iar Pachetul Premium vine sa intampline necesitati mai complexe pentru comerciantii care doresc sa gestioneze canale multiple de furnizori si distribuitori, gestiune vouchere si marketing afiliat, fiind oferit contra unui comision din vanzari. Am luat decizia aceasta pentru a veni in intampinarea clientilor, deoarece este posibil ca magazinul online sa nu aiba rentabilitatea dorita si de aceea credem ca este mai bine sa tarifam performanta si nu existenta acestuia.

Despre programul “Ia Startul Online” va pot spune ca fost conceput tocmai sa vina in sprijinul antreprenorilor care vor sa deschida un magazin online, fiind creat totodata in jurul platformei eZcommerce. L-am lansat sub egida „Sprijinim Start-up-urile din e-commerce” cu sprijinul partenerilor de afaceri Fan Courier, Linea Directa Communication si Host Vision. Evident ca dorim sa atragem parteneri si din alte domenii si cu timpul ne dorim sa ne constituim un pol de referinta pentru antreprenorii care vor sa inceapa un business online.

Practic, programul „Ia Startul Online” integreaza toate serviciile care sunt necesare demararii operationale a unui magazin online prin oferirea „la cheie” a platformei e-commerce, a serviciului de curierat, a pachetelor de hosting share si dedicat, a serviciului de inregistrare domenii, a serviciilor de outsourcing si suport pe vanzari, marketing direct, lead generation, suport clienti si help desk, a serviciului de administrare si intretinere a magazinului online, plus servicii de consultanta in e-commerce, in marketing si comunicare online.

Distinctivitatea acestui program o constituie faptul ca ofera o serie de facilitati si beneficii de natura financiara menite sa contribuie la scaderea costurilor operationale generate de procesele de lansare si gestionare a unui magazin online.

O alta particularitate o constituie faptul ca nu oferim web design template pentru ca nu credem acest lucru eficient. Credem ca un design trebuie sa fie adaptat si particularizat pentru fiecare magazin in parte, trebuie sa fie disctinctiv si sa reprezinte respectivul magazin, precum si identitate acestuia. De aceea clientul va trebui sa comande un design particularizat.

Nu putem decat spera ca o sa fie intr-un ceas bun si ca ceea ce noi am incercat sa facem prin acest program sa fie de bun augur. 🙂

4 thoughts on “WebMade a lansat eZcommerce si programul “Ia Startul Online”

  1. Unde spuneti concret despre “o serie de facilitati si beneficii de natura financiara menite sa contribuie la scaderea costurilor operationale generate de procesele de lansare si gestionare a unui magazin online.”?

    Reply
  2. Aceste facilitati se transpun prin preturi preferentiale la platforma, versiunea Start, la serviciul curierat al FAN, contractat prin noi, la serviciul hosting al HostVision, contractat prin noi si conditii entry-level avantajoase la serviciile de outsourcing ale Linea Directa, contractate, de asemenea, prin noi. Ele sunt spuse pe site-ul eZcommerce in landing-page-urile dedicate sub meniul Facilitati.

    Reply
  3. Daca, Liviu, te referi la unde oferim concret aceste cifre, discounturi etc pe site, din motive lesne de inteles am decis ca e mai bine ca acestea sa nu apara vizibile acolo, mai putin pretul platformei, ele urmand a fi comunicate direct clientului interesat.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s