Ordinul ANPC nr. 433/2009 – pentru detinatorii de siteuri e-commerce


In M.Of. al Romaniei, Partea I, nr. 444, din 29 iunie 2009, s-a publicat Ordinul ANPC nr. 433/2009 privind unele masuri de informare a consumatorilor ce prevede la art. 3 ca “operatorii economici care administreaza site-uri de e-commerce (comert electronic) sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: http://www.anpc.gov.ro”.

Scopul acestui Ordin este specificat in cuprinsul prevederilor art. 1, anume acela de a acorda consumatorilor posibilitatea sa isi exprime opinia cu privire la produsele si serviciile ce le sunt puse la dispozitie de catre operatorii economici.

Ordinul intra in vigoare in termen de 30 zile de la data publicarii in M.Of., asa ca dupa curgerea acestui termen, va trebui sa vedem in pagina de home a fiecarui site e-commerce link-ul catre siteul ANPC.

Dar care sunt sanctiunile in caz de nerespectare a dispozitiilor art. 3? 🙂

3 thoughts on “Ordinul ANPC nr. 433/2009 – pentru detinatorii de siteuri e-commerce

  1. cam aberanta dispozitia? In magazinele clasice exista obligativitatea de a afisa pe un panou numerele de tel de la ANPC?
    Le bese mintea astora, dupa ce ca raspuns la reclamatii dupa 3-4luni daca isi aduc aminte vor sa primeasca si mai multe. Probabil pentru a-si justifica incapacitate

    Reply
  2. crezi ca magazinele clasice puteau sa scape de “rigorile” celor de la anpc? :)) desigur ca exista obligativitatea de care vorbeai. Ordinul are o anexa unde sunt prevazute panourile astea. Se putea si mai rau 🙂

    Reply
  3. Pingback: Ordinul ANPC nr.72/2010 – masuri pentru detinatorii de magazine online « Flavius Vasilescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s